راهنمای جامع افزایش نمره کیفیت یا Quality Score و کاهش هزینه های تبلیغات گوگل

راهنمای جامع افزایش نمره کیفیت یا Quality Score و کاهش هزینه های تبلیغات گوگل

برای اینکه بتوانید نتایج گزارش‌های کمپین تبلیغاتی خود در گوگل را بررسی، تحلیل و یا مدیریت کنید نیاز است تا با اصطلاحات مورد استفاده در پنل گوگل ادز خود آشنا شوید.  یکی از مهم‌ترین این اصطلاحات «نمره کیفیت» است. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی کامل نمره کیفیت و ابعاد آن، روش های افزایش و علت های کاهش آن بپردازیم. چنانچه شما با تبلیغات در گوگل آشنایی ندارید پیشنهاد میکنیم تا نخست به مقاله “تبلیغات در گوگل چیست؟ و چرا کسب رتبه یک در صفحه یک گوگل باعث رشد کسب و کار های آنلانی میشود؟” مراجعه نمایید. پس از مطالعه مقاله فعلی شما قادر خواهید بود تا شناخت دقیق و کاملی از نمره کیفیت پیدا کنید.، آن‌را بر مبنای داده های آماری تحلیل کنید و بهبود ببخشید. افزایش نمره یا امتیاز کیفیت تبلیغات گوگل تاثیر مستقیمی بر کاهش هزینه های تبلیغاتی و همچنین افزایش نرخ بازگشت سرمایه یا ROI دارد. این مقاله از یک‌سو برای افرادی که به‌تازگی وارد عرصه تبلیغات در گوگل شده‌اند، چه آن‌هایی که خودشان می‌خواهند کمپین‌های تبلیغاتی گوگل را راه‌اندازی بنمایند و چه آن‌هایی که در نظر دارند تا به‌طور تخصصی گزارش‌های ارائه‌شده توسط آژانس تبلیغات زانمو را تحلیل نمایند مفید است و از سوی دیگر نیز برای متخصصین تبلیغات گوگل سودمند خواهد بود.

نمره کیفیت تبلیغات گوگل (Quality Score) چیست؟

بر اساس تعریف گوگل، Quality Score شاخصی است که گوگل برای تشخیص کیفیت تبلیغ شما ارائه می‌دهد. شاخص نمره کیفیت عددی است بین 1 الی 10 که برای هر کلیدواژه از تبلیغ شما ارائه می‌شود و تخمینی است از کیفیت تبلیغات شما و صفحات فرود یا Landing Page های مربوط به آن‌ها است. سه شاخص برای تعیین نمره کیفیت وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • نرخ برآورد مورد انتظار یا Expected click-through rate
  • ارتباط آگهی با صفحه فرود و سایت شما یا Ad relevance
  • کیفیت صفحه فرود یا Landing page experience

داشتن نمره‌ای بالا در Quality Score بدین معناست که سیستم‌ها و پلتفرم‌های گوگل فکر می‌کنند که تبلیغات شما و صفحات فرود شما برای بازدیدکننده‌ای که در حال جستجو است مفید و مرتبط است.

انواع Quality Score

نمره کیفیت اکانت (Account-Level Quality Score)

نمره کیفیت اکانت نتیجه تاریخچه بازدهی اکانت و تمام کلیدواژه‌ها و تبلیغات اکانت است. گوگل نمی‌تواند این امتیاز کیفیت را تأیید کند، اما این مطلب به‌طورکلی پذیرفته‌شده است که سطوح مختلفی از نمره کیفیت وجود دارد، به‌غیراز آن‌هایی که مشخصاً برای نمره کیفیت کلیدواژه‌ها هستند. اگر یک تبلیغ شما تعداد زیادی کلیدواژه با نسبت CRT یا کلیک به ازای مشاهده پایینی داشته باشد که دارای و همچنین تاریخچه بازدهی ضعیفی نیز داشته باشد، این موارد نمره کیفیت یا Quality Score شمارا پایین می‌آورند و معرفی کلیدواژه‌های جدید را نیز سخت‌تر می‌سازند، چراکه این کلیدواژه‌های جدید در تبلیغی که Quality Score پایینی داشته است در قرار است معرفی شوند. نمره کیفیت اکانت در مواردی که گوگل به اکانت های قدیمی با بازدهی بالا نسبت به اکانت های جدید علاقه نشان می‌دهد نیز قابل صحبت است. یک اکانت قدیمی باسابقه بازدهی و راندمان بالا نسبت به یک اکانت که جدیداً ساخته‌شده است دارای عملکرد بهتری خواهد بود. ممکن است ماه‌ها زمان لازم باشد تا شاهد بهبودی در نمره کیفیت در اکانت هایی باشیم که دارای بازدهی و نمره اکانت پایینی بوده‌اند. همان‌طور که گفته شد، ممکن است ماه‌ها زمان ببرد تا اکانتی را که دارای امتیاز پایینی بوده است را بهبود ببخشیم و این در حالی است که گاهی اوقات پیش می‌آید که به‌طور ذهنی، ترجیح دهیم تا اکانتی را کاملاً از ابتدا بسازیم. درهرصورت، شروع مجدد نیز برخلاف ضوابط گوگل ادز ورد است؛ بنابراین نیاز است تا از ابتدا و در همان اکانت سابق و موجود، به‌وسیله ساختاردهی مجدد و کلیدواژه‌های پایدار و قوی‌تر، تبلیغ و صفحات فرود بهتر و ساخت ارتباطی مؤثر و عالی بین تبلیغ،  کلمات کلیدی، صفحه فرود و سایت، بتوانیم امتیاز اکانت را به سطح مطلوب خود برسانیم. برخی افراد تفاوت نظرهایی در مورد چگونگی برخورد با مسئله کلیدواژه‌های با نمرده کیفیت پایین دارند. برخی می‌گویند، شما باید آن‌ها را به‌محض اطلاع از عدم کیفیتشان پاک‌کنید، برخی دیگر این ذهنیت رادارند که شما تنها بایستی آن‌ها را یا متوقف و غیرفعال کنید. هر دو حالت برای کلیدواژه‌های با نمره کیفیت پایین محتمل است. چراکه در این صورت آن‌ها دیگر اطلاعاتی را به اکانت شما اضافه نمی‌کنند و نقش آن‌ها در امتیاز اکانت شما  به‌مرورزمان کمتر و کمتر خواهد شد، چه آن‌ها را پاک‌کنیم و چه آن‌ها را غیرفعال نماییم. بااین‌حال، لازم است تا شما قبل از حذف این کلیدواژه‌ها، تشخیص دهید که آن‌ها تا چه حد جستجو شده‌اند و تا چه حد بازدهی داشته‌اند. وقتی شما کلیدواژه‌ها را از اکانت خود حذف می‌نمایید، سیستم گوگل برای بازگردانی و فعال‌سازی مجدد آن‌ها در آینده با مشکلاتی مواجه خواهد شد و گوگل به آن‌ها به چشم کلیدواژه‌های تکراری نگاه خواهد نمود؛ بنابراین قبل از اینکه تصمیم به پاک کردن آن‌ها بگیرید، مطمئن شوید که شما واقعاً از الآن تا آینده هرگز بدان‌ها نیاز نخواهید داشت تا بعداً دچار مشکلات احتمالی نشوید.

نمره کیفیت گروه تبلیغاتی (Ad Group Quality Score)

نمره کیفیت گروه تبلیغاتی راهی برای تشخیص نقاطی است که ما نیاز داریم تا بر روی کمپین تبلیغاتی گوگل خود فعالیت نماییم. به‌عنوان نمونه، چنانچه شما یک کلیدواژه با نمره کیفیت پایین را در یک گروه تبلیغاتی داشته باشید، ولی میانگین کلی شما عدد ۷ باشد، درحالی‌که نمره آن گروه تبلیغاتی عدد ۴ است، در این صورت شما به‌طور نسبتاً دقیقی خواهید فهمید که باید بر روی کدام نقاط از کمپین تبلیغاتی خود تمرکز داشته باشید. اولویت قرار دادن فعالیت بر روی نقاطی که نمره کیفیت پایینی دارند به شما کمک می‌نماید تا درنهایت نرخ بازگشت سرمایه یا ROI بهتری داشته باشید. شما بایستی به دنبال راه‌هایی باشید که بتوانید گروه‌های تبلیغاتی و کمپین‌های خود را سازمان‌دهی و ساختاردهی مجددی بنمایید و برای افزایش نمره کیفیت گروه تبلیغاتی اقدام به فعالیت‌هایی بزنید که منجر به انجام تغییراتی مثبت در CRT های پایین شما می‌شوند. ساختاردهی مجدد به گروه‌های تبلیغاتی راهی مفید برای بهبود بخشیدن ساختار اکانت است. درحالی‌که شما به جلو می‌روید و زمانی سپری می‌شود تاریخچه اطلاعات قدیمی اکانت شما به‌ظاهر دور از دیده شما خواهد بود ولی لازم است تا به یاد داشته باشید آن‌ها برای محاسبه همیشه نگهداری می‌شوند. نکته: نمره کیفیت گروه تبلیغاتی در پنل مدیریت اکانت گوگل به‌عنوان “Ad groups” وجود ندارد، اما شما می‌توانید میانگین نمره کیفیت کلیدواژه‌های آن گروه تبلیغاتی را بدین منظور استفاده نمایید.

نمره کیفیت کلیدواژه‌ها (Keyword-Level Quality Score)

این همان نمره کیفیتی است که گوگل در مورد کلیدواژه‌های بدان اهمیت می‌دهد و همچنین این مورد است که در محیط کاربری گوگل قابل‌مشاهده است. نمره کیفیت کلیدواژه بین عدد ۱ تا عدد است جایی که عدد ۱ بیانگر ضعیف‌ترین و عدد ۱۰ بیانگر قوی‌ترین کلیدواژه است. نمره کیفیت در سطح کلیدواژه‌های در تبلیغات شما بر اساس میزان تناسب و تقارن بین عبارت‌های جستجو شده در موتور جستجو توسط کاربران، با کلیدواژه‌های تعیین‌شده توسط شما محاسبه‌شده و به دست می‌آید؛ بنابراین نمره کیفیت شما برای کلیدواژه شما یکسان خواهد بود و به نوع کلیدواژه وابسته نیست. این نکته حائز اهمیت است که در ابتدای امر، نمره کیفیت کلیدواژه بر اساس عملکرد تاریخی آن در google.com مشخص می‌شود ولی باگذشت زمان که تبلیغ شما به‌دفعات زیاد مشاهده شد (منظور از دفعات زیاد مشاهده عددی در حدود چند هزار بار است)، این نمره بر اساس فاکتورهای اکانت شما تغییر خواهد نمود. این حقیقت را معمولاً به‌عنوان آستانه مشاهده یا impression threshold نام‌گذاری می‌شود.  وقتی‌که یک کلیدواژه به حدنصاب مشاهده دست پیدا کند، نمره کیفیت یا Quality Score آن کلیدواژه به‌تدریج میزان عملکرد آن‌ها در اکانت شما نمایش خواهد داد و همچنین به گذشت زمان تاریخچه عملکرد، تأثیرات کمتری خواهد داشت. این نکته نیز مهم است که اگر شما در اکانت خود تعداد زیادی از کلیدواژه‌ها را تعریف کرده باشید که تعداد مشاهده بسیار پایینی دارند بنابراین: این کلیدواژه‌ها بر اساس اکانت شما محاسبه نخواهند شد و بلکه نمره کیفیت آن‌ها بر اساس تاریخچه کلی که در گوگل موجود است محاسبه خواهد شد. تا زمانی که کلیدواژه‌ها به آستانه تعداد مشاهده مطلوب دست پیدا کنند، کارهایی را می‌توانیم انجام دهیم تا تأثیرات کوچکی بر بهبود نمره کیفیت آن‌ها بگذاریم. هنگامی‌که نمره کیفیت یک کلیدواژه را در اکانت خود می‌بینید، می‌توانید موارد زیر را مشاهده کنید:

  • نمره کیفیت (Quality Score): اینکه میزان ارتباط بین کلیدواژه، تبلیغ و صفحه فرود در مورد تبلیغ‌هایی که دیده می‌شوند چقدر است.
  • ارتباط تبلیغ (Ad Relevance): اینکه تا چه مقدار کلیدواژه‌ها به تبلیغ مرتبط هستند
  • تجربه صفحه فرود (Landing page experience): اینکه صفحه ورود تا چه اندازه برای بازدیدکنندگان مفید و روان است.
  • حدنصاب کلیک نسبت به نمایش (Expected CTR): اینکه بر اساس عملکرد گذشته اکانت، احتمال اینکه در هنگام نمایش یک تبلیغ، روی آن کلیک شود چقدر است.
  • تاریخچه نمره کیفیت (Quality Score (historic)) : اینکه آخرین نمره کیفیت، بر اساس بازه زمانی انتخاب‌شده چقدر است.
  • تاریخچه ارتباط تبلیغ (Ad Relevance (historic)): اینکه مقدار آخرین سنجش میزان ارتباط تبلیغ در اساس بازه زمانی انتخاب‌شده در گزارش چقدر است.
  • تاریخچه تجربه صفحه فرود (Landing page Experience (historic)): اشاره به اینکه مقدار  آخرین سنجش تجربه صفحه ورود، در بازه زمانی انتخاب‌شده در گزارش چقدر است.
  • تاریخچه حدنصاب تعداد کلید به تعداد مشاهده (Expected CTR (historic)):  اینکه مقدار آخرین سنجش حدنصاب در بازه زمانی انتخاب‌شده در گزارش چقدر است.

در اینجا قصد داریم تا پیشنهاد‌هایی را ارائه دهیم تا تعداد دفعات نمایش تبلیغ خود را افزایش دهید:

  • اطلاعات سهم نمایش تبلیغ را آنالیز کنید: سهم نمایش (Impression share)، عبارت است از: درصد تعداد دفعات نمایش تبلیغ شما، نسبت به تعداد دفعاتی که تبلیغ شما واجدِ شرایطِ نمایش داده شدن بوده است. چنانچه سهم نمایش  شما کم باشد، شما می‌توانید بازدهی خود را با افزایش بودجه روزانه و یا افزایش رقم پیشنهادی در مزایده (bid)، ارتقاء دهید.
  • کلیدواژه‌های محدودکننده را کنار بگذارید و یا از کلیدواژه‌های گسترده (Broad match) استفاده نماییداستفاده از کلیدواژه‌های عبارت (Phrase) و کلیدواژه‌های دقیق (Exact Match) باعث خواهند شد تا رشد تعداد  نمایش شما کاهش یابد و زمان لازم برای تعیین نمره کیفیت را نیز به دنبال خود افزایش خواهد داد. برای حل استراتژیک این مسئله، با گروه‌های تبلیغاتی و کلیدواژه‌هایی کار را آغاز کنید که دارای بالاترین میزان CTR می‌باشند.
  • تم را مرتب کنید تا کلمات کلیدی موقعیت نامناسبی نداشته باشندلازم است تا اطمینان حاصل نمایید که کلیدواژه‌های شما آن‌قدر خاص نیستند که هیچ‌کسی آن‌ها را جستجو ننماید. تب فرصت‌ها (Opportunities Tab) در محیط کاربری گوگل ادز مکان مناسبی است تا توانید کلیدواژه‌های مرتبط جدیدی را یافته و به گروه تبلیغاتی خود اضافه نمایید.

برای شرکت‌ها و کسب‌وکارهایی که کلیدواژه‌های آن‌ها به حد نساب لازم در نمایش رسیده‌اند، توجه به CTR یک شاخص برای میزان عملکرد و بازدهی است. چنانچه CTR برای کلیدواژه‌ای پایین باشد و همچنین CRT تبلیغ مربوطه بدان نیز پایین باشد (کمتر از ۱.۵%) این نشان‌دهنده آن است که کاربران در نتایج جستجوی خود، نتوانسته‌اند  به تبلیغ شما برسند و آن‌ها ببینند و تبلیغ می‌تواند برایتم گروه تبلیغاتی خاص باشد.

نمره کیفیت تبلیغ (Ad-Level Quality Score)

تبلیغ‌هایی که شما در هر گروه تبلیغاتی اجرا نموده‌اید، دارای CRT های مختلفی هستند که به‌عنوان یک فاکتور در تشخیص میزان نمره کیفیت یا Quality Score کمک می‌نمایند. چنانچه شما در گروه‌های تبلیغاتی خود دارای تعداد زیادی تبلیغ با CTR پایین باشید، آن‌ها می‌توانند باعث شوند که برای تمام تبلیغات شما در گوگل، نمره کیفیت پایین را داشته باشید، هنگامی‌که گوگل می‌خواهد نمره را محاسبه نماید. راه‌حلی که باعث می‌شود شما به‌طور طبیعی بتوانید CTR خود را افزایش دهید این است که “اضافه کردن خودکار کلیدواژه‌ها ” یا Dynamic Keyword Insertion (DKI) را استفاده نمایید. تبلیغ‌های DKI دقیقاً گزینه‌هایی را نمایش می‌دهند که کاربر دقیقاً آن‌ها را جستجو کرده است، بدون آنکه به تعداد کاراکترهای نمایش‌دهنده تبلیغ اضافه کرده باشد. درحالی‌که شما باید حتماً در استفاده از این نوع تبلیغ بسیار محتاط باشید، احتمال آن زیاد است که تبلیغ DKI شما بیش از تبلیغ غیر DKI کلیک بخورد، چراکه به آنچه کاربر جستجو کرده است مرتبط‌تر است. درهرحال، شما باید با دقت به دنبال تبلیغی بگردید که باوجود CTR بالا تغییر نمی‌کند، تنها در این صورت صدمه‌ای به ROI خود نزده‌اید. شما می‌توانید تبلیغ‌های با عملکرد پایین را متوقف نمایید بدون آنکه به نمره کیفیت صدمه بزنید، اما با ویرایش کردن هر یک از تبلیغ‌ها، تاریخچه آن را پاک خواهید کرد. آژانس دیجیتال زانمو این عمل را پیشنهاد نمی‌نماید. Quality Score همچنین در هنگامی‌که گوگل ادز می‌داند تبلیغ شما دارای extention است هیز یک فاکتور محسوب می‌شود. اولین گزینه بودن لزوماً برای تمامی تبلیغات شما ضرورتی ندارد، درحالی‌که در بسیاری موارد، جایگاه اولین سود ده‌ترین مکان نیست، اما چنانچه شما بخواهید از مزیت‌های extention ها مانند لینک‌های سایت برای افزایش CTR استفاده نمایید، نیاز است که شما bid های رقابتی و Quality Score خوبی داشته باشید. گوگل اخیراً به‌صورت آزمایشی نام دامنه را در ابتدای تبلیغ قرار می‌دهد (به‌صورت خودکار و دلخواه گوگل) اما نیاز است که تبلیغ شما به‌عنوان اولین گزینه به نمایش درآیند تا واجد این شرایط گردد.

نمره کیفیت صفحه فرود (Landing Page Quality Score)

گوگل همواره بر سه ویژگی کیفی در صفحات فرود تأکید دارد: ارتباط و اصالت محتوا و شفافیت و جابجایی آسان در سایت و محتوا. گوگل می‌خواهد تا تبلیغ‌کنندگان را وادار نماید که برساخت وب‌سایت‌های باکیفیتی تمرکز کنند که به بازدیدکنندگان اطلاعات مفید و مرتبط را ارائه نماید و همین علت است که گوگل را به‌عنوان اولین موتور جستجوی جهان پابرجا نگاه داشته است. دنبال نمودن سرخط‌های طراحی یک صفحه فرود خوب همچنین با مبلغ کمک می‌نماید تا بازدیدکنندگان را به مشتریان تبدیل نماید و ROI خود را افزایش دهد. هنگامی‌که ماوس روی حباب موجود در بالای هر کلیدواژه نگه‌داریم، واسط کاربری به ما در مورد Quality Score اطلاعاتی می‌دهند و در همین‌جا چنانچه مشکلی در صفحه فرود باشد نیز اعلام خواهد شد. گوگل در حال حاضر به‌طور دقیق و مجزا اقدام به ارائه امتیاز برای صفحه فرود نکرده است، اما همان‌طور که بارها اشاره شد، صفحه فرود از فاکتورهای مؤثر در نمره کیفیت است. ما به‌زودی راهنمای جامعی را در مورد طراحی لندینگ پیج‌های حرفه‌ای بر اساس استاد گوگل و استانداردهای طرحی وب و دیجیتال مارکتینگ ارائه خواهیم داد. به یاد داشته باشید که صفحات فرود شما توسط یک شخص حقیقی نیز بررسی می‌شود و این بررسی چندین بار اتفاق خواهد افتاد؛ بنابراین همواره شانسی برای بهبودی هست و اینکه باید بدانید که به‌طور خاص، قابلیت استفاده آسان و راحت و سرعت باز شدن و لودینگ سریع وب‌سایت شما، بسیار اهمیت دارند.

نمره کیفیت شبکه نمایش آگهی (Display Network Quality Score)

نمره کیفیت در شبکه نمایش آگهی‌های گوگل کمی با نمره کیفیت در شبکه جستجو (Search Network) متفاوت است. سیستم گوگل ادز تاریخچه عملکرد تبلیغ شمارا در سایت‌های واجد شرایط و سایت‌های مشابه، تشخیص می‌دهد. تبلیغ و کلیدواژه‌های مرتبط به سایت همچنان مهم هستند و به‌عنوان کیفیت صفحه فرود شما در نظر گرفته می‌شوند. شبکه نمایش دارای گزینه‌های مناقصه متفاوتی است و فاکتورهای مشارکت در نمره کیفیت شبکه نمایش به اینکه شما کدام گزینه را انتخاب نمایید بستگی دارند. چنانچه کمپین تبلیغاتی گوگل شما از مدل CPM استفاده نماید، نمره کیفیت بر اساس کیفیت صفحه فرود شما مشخص خواهد شد، اما اگر از مناقصه‌های CPC استفاده نمایید، تاریخچه CTR تبلیغ و کیفیت صفحه فرود شما به‌عنوان فاکتورهای تعیین‌کننده در نظر گرفته خواهند شد. تست کردن تبلیغ‌های مختلف با ویژگی‌های مختلف به شما کمک می‌نماید تا نمره کیفیت شبکه نمایش را بهبود ببخشید. شما ممکن است برای برخی از وب‌سایت‌ها به این نتیجه برسید که تبلیغات تصویری بهتر از تبلیغات پاسخگو نتیجه می‌دهد و شما ممکن است هر دو گزینه را تست و بررسی کنید. با تست گزینه‌های بیشتری که در پیش رو دارید، می‌توانید بفهمید که چگونه CTR خود را افزایش دهید. به یاد داشته باشید شبکه نمایش کلاً دارای قواعد دیگری است و شما باید با کمک ابزارهای در دسترس، تبلیغات خود را برای سایت‌ها و جامعه هدف مشخصی ارائه دهید. همچنین بهتر است کمپین‌های جستجو را از کمپین‌های نمایش باهدف مدیریت بهتر جدا کنید. البته این کار برای پروژه‌های تبلیغاتی بزرگ پیشنهاد می‌شود. راه دیگری که می‌توانید نمره کیفیت در شبکه نمایش گوگل را افزایش دهید، بررسی relative click-through rate است. ارزیابی این شاخص به شما کمک می‌نماید که عملکرد تبلیغ خود را در برابر تبلیغ سایرین در وب‌سایت‌های مشابه بررسی کنید. گوگل ادز ستونی را که به‌صورت دلخواه می‌توانید آن را اضافه نمایید برای این کار در نظر گرفته است. Relative CTR یک محاسبه کننده ساده برای کمپین‌های شبکه نمایش گوگل است که در این CTR شبکه نمایش بر CTR رقبای شما در همان وب‌سایت‌ها تقسیم می‌شود و نتیجه نمایش داده می‌شود. میزان کم relative CTR می‌تواند به نمره کیفیت شبکه نمایش گوگل شما آسیب بزند. چنانچه نمره کیفیت شبکه نمایش شما نیاز به بهبود دارد، این کار را با بررسی مواردی که به‌صورت بالقوه قابل صرف‌نظر هستند شروع کنید، به‌عنوان‌مثال صرف‌نظر کردن از سایت‌ها و دسته‌بندی‌ها، اصلاح کردن تبلیغ‌ها، اضافه کردن کلمات کلیدی ممنوع و هدف‌گذاری‌های متنی.

نمره کیفیت دستگاه‌های موبایل (Mobile Quality Score)

برای گوشی‌های تلفن همراه یا موبایل، گوگل نمره کیفیت را بر همان اساس سابق ارزیابی می‌نماید، با این تفاوت که شما کدام پلت فرم را انتخاب نمایید (کامپیوترهای رومیزی، آی‌پدها و گوشی‌های هوشمند و غیره)؛ بااین‌حال، سیستم گوگل فاصله بین کاربر و محل کسب‌وکار را موردتوجه قرار می‌دهد. نمره کیفیت موبایل با استفاده از موقعیت دستگاه موبایل و اطلاعات مکانی در نظر گرفته می‌شود. نمره کیفیت در دستگاه‌های تلفن همراه با توجه به ‌مرورگرهای کاملی که دارند و تبلیغ‌های کامپیوتری یکسان است، اما احتمال آن وجود دارد که Quality Score برای تبلیغ شما در تلفن‌های همراه و کامپیوترهای رومیزی متفاوت باشد. چنانچه شما (بر اساس پیشنهاد گوگل) کمپین‌های متفاوتی را برای هرکدام ایجاد کنید، خواهید توانست اطلاعات آن‌ها را به‌طور مجزا بررسی و بهبود ببخشید، هرچند در عمل تفاوتی ایجاد نخواهد کرد. کمپین‌های ترکیبی شما نمره کیفیت را برای پلتفرم‌های مختلف در خوددارند و درواقع با تفکیک آن‌ها شما امتیاز هر یک را به‌طور جدا مشاهده خواهید نمود. البته این کار باعث خواهد شد تا مدیریت کمپین‌های شما نیز سخت‌تر شود. در ادامه کمی بیشتر به محیط کاربری ویژگی‌های مدیریتی آن خواهیم پرداخت.

نسبت Quality Score بر اساس اطلاعات مربوط به عملکرد و بازدهی گذشته تعیین می‌شود

نمره کیفیت برآوردی کلی از میزان بازدهی است که یک کلیدواژه در کمپین شما درگذشته داشته است. بر اساس این اطلاعات هر کلیدواژه نمره کیفیتی بین ۱ الی ۱۰ را به خود اختصاص می‌دهد که ۱ بیانگر کمترین نمره و ۱۰ بیانگر بیشتری نمره است. مواردی که امتیازدهی نشده‌اند، در گزارش‌ها به‌صورت “_” نمایش داده می‌شوند و هنگامی ظاهر می‌شوند که اطلاعات کافی و دقیقی از تعداد بازدید و تعداد کلیک برای تعیین Quality Score وجود ندارد.

ستون‌های وضعیت Quality Score

این ستون‌های وضعیت ۴ شاخص ارزش Quality Score را نمایش می‌دهند: Quality Score، Landing page experience، Ad relevance و Expected click-through rate (CTR). این ستون‌ها به‌صورت اختیاری می‌توانند در گزارش کلمات کلیدی شما وجود داشته باشند. شما همچنین می‌توانید نمره این شاخص‌ها را با نگه‌داشتن ماوس روی کلمه کلیدی و سپس حبابی که روی آن ظاهر می‌شود ببینید.

ستون‌های تاریخچه Quality Score

این ستون‌های تاریخچه‌ای، اجازه می‌دهند تا شما اطلاعات گذشته برای هر ۴ ستون شاخص ببینید و عبارت‌اند از: Qual. Score(hist.)، Landing page exper, (hist.), Ad relevance (hist.), and Exp. CTR (hist). ستون‌های تاریخچه‌ای نمایش‌دهنده آخرین اطاعات در دسترس در بازه زمانی گزارش هستند. چنانچه شما برای سگمنت، عبارت روز یا “Day” را فعال کنید، گوگل ادز به شما گزارشی از ارزش روزانه و امتیاز کلیدواژه‌ها در پایان هرروز را  نمایش خواهد داد. باید توجه داش که این اطلاعات برای تاریخ‌های قبل از ۲۲ ژانویه ۲۰۱۶ قابل‌ارائه نخواهند بود. درهرحال، چنانچه شما از ابزارها و اسکریپت‌هایی برای دانلود تاریخچه اطلاعات نمرات استفاده می‌کنید، باید بدانید این اطلاعات به‌صورت دست‌نخورده وجود خواهند داشت و قابل‌استفاده هستند.

Quality Score های خالی

کلیدواژه‌هایی که جدیداً تعریف‌شده‌اند دارای Quality Score خالی هستند و با علامت “_” در جدول گزارش مشخص می‌شوند. به‌مرورزمان و در طی فعالیت کمپین تبلیغاتی گوگل شما و تبلیغات مرتبط با آن. ممکن است Quality Score کلیدواژه‌های شما تغییر کنند. شما هنگامی شاهد تغییرات در نمره کیفیت خود خواهید بود که شاخص impression و نمایش تبلیغ شما به حد نساب لازم ازنظر گوگل رسیده باشد. گاهاً ممکن است ببینید که کلیدواژه‌های شما نمایش (Impressions) های بسیاری داشته‌اند، اما  همچنان Quality Score آن‌ها خالی است. این بدان دلیل است که کلیدواژه شما دارای ” نمایش دقیقاً منطبق شده ” یا “Exact match impressions” نبوده‌اند. Exact match impressions اشاره به‌دفعات مشاهده تبلیغ شما در ازای جستجوهایی را دارد که دقیقاً با کلیدواژه‌های شما انجام‌شده باشند. همچنین به خاطر داشته باشید که کلیدواژه‌ها نیاز به وجود Exact match impressions هایی دارند تا بتوان از آن‌ها Quality Score را نمره دهی کرد. چنانچه کلیدواژه‌ای اخیراً بدون مشاهده بوده باشد، ممکن است Quality Score آن مجدداً خالی شود.

یک کلیدواژه و چند Quality Score متفاوت

گاهی اوقات ممکن است شما برای کلیدواژه‌های کاملاً یکسان، نمره‌های کیفیت متفاوتی را در کمپین‌ها و گروه‌های تبلیغاتی مختلف داشته باشید. این بدان علت است که سه جزئی که تعیین‌کننده Quality Score هستند، یعنی – حداقل کلیک مورد انتظار، ارتباط تبلیغ و تجربه صفحه فرود – بر اساس خلاقیت‌ها، بازار هدف، صفحات فرود و شاخص‌های دیگر که می‌توانند در بین گروه‌های تبلیغاتی و کمپین‌ها متفاوت هستند؛ بنابراین اگر گروه‌های تبلیغاتی دقیقاً یکی نیستند و متفاوت هستند، کلیدواژه‌های یکسان در بین آن‌ها می‌توانند دارای Quality Score های متفاوتی باشند.

چرا Quality Score از کیفیت تبلیغ در زمان مزایده (Auction-time ad quality) متفاوت است

نکته مهمQuality Score شما در هنگام مزایده (به معنای اولویت بنده نمایش هر تبلیغ در هر جستجوی کاربر در موتور جستجو) برای تعیین رتبه تبلیغ یا Ad Rank  استفاده نمی‌شود. Ad Rank یا رتبهٔ تبلیغ در زمانی محاسبه می‌شود که شخصی جستجویی را در گوگل انجام می‌دهند که با شرایط تبلیغ شما یکسان است و قرار است گوگل محاسبات لازم را برای برنده‌های این مزایده مشخص نماید. در هنگامی‌که از Ad Rank صحبت می‌کنیم، درواقع سیگنال‌های زمان واقعی را در نظر می‌گیریم، سیگنال‌هایی مانند پرس‌وجو زمینه کاربر (مانند نوع دستگاه، تنظیمات زبان، مکان، ساعت، ماهیت شرایط جستجو، سایر تبلیغات و نتایج جستجویی که در آن صفحه به نمایش درخواهند آمد و سایر سیگنال‌های کاربر ویژگی‌های او) که برای محاسبه دقیق‌تر CRT مورد انتظار، ارتباط تبلیغ و تجربه صفحه ورود استفاده می‌شوند. از طرف دیگر، Quality Score، به‌طور تخمینی و  بر اساس میانگین عملکرد شما درگذشته تعیین می‌شوند. همچنین ازاین‌جهت با Ad Rank تفاوت دارد که آن بر اساس کلیدواژه است.

تبلیغات باکیفیت در گوگل و موتورهای جستجو در عمل چگونه است

در اینجا به ذکر مثالی از یک تجربه کاربری خوب بر اساس Quality Score و ارتباط خوب تبلیغ می‌پردازیم. بیایید تصور کنیم که شما یک وب‌سایت دارید که به‌طور تخصصی درزمینهٔ جوراب فعالیت دارد، آقای سعید به‌عنوان یک مشتری، به دنبال جوراب راه‌راه می‌گردد. در ادامه خواهیم دید که چگونه تبلیغ شما (و کلمات کلیدی با نمره کیفیت بالا) آقای جان را به آنچه می‌خواهد می‌رساند.

  • وقتی سعید عبارت “جوراب مردانه مشکی ” را گوگل می‌نماید، او تبلیغات شمارا می‌بیند. (تبلیغات شما دارای عبارت کلیدی “[جوراب مردانه]” است.)
  • سعید بر روی تبلیغ شما در گوگل کلیک می‌نماید و به صفحه مربوط به “جوراب مردانه مشکی ” وارد می‌شود. صفحه موردنظر به‌سرعت و بدون هیچ مشکلی بازشده و جان می‌تواند به‌راحتی از آن استفاده نماید.
  • سعید چند جفت جوراب مشکی خریداری می‌نماید.

این آن چیزی است که گوگل به‌عنوان یک تجربه کاربری خوب در نظر می‌گیرد. در پس نمره کیفیت بالاتر بالقوه در اکثر موارد، تبلیغات مرتبط (دارای عنوان و محتوای مرتبط بین تبلیغ و سایت و صفحه فرود) باعث افزایش تمایل به کلیک‌های بیشتر می‌شوند، باعث نمایش در رتبه‌های بالاتر جستجو می‌شوند و درنهایت بالاترین میزان موفقیت را برای شما به وجود خواهند آورد.

بهترین روش‌های پیشنهادی گوگل برای بررسی Quality Score به‌عنوان راهنمایی برای بهینه‌سازی تبلیغ و کاهش هزینه های تبلیغات گوگل

  1. Google Quality Score چیست؟
  • Quality Score به‌عنوان یک ابزار تشخیص است، ولی یک شاخص عملکرد کلیدی نیست.

علت: Quality Score شما مانند یک چراغ هشدارِ موتور خودرو است که نشان‌دهنده میزان سلامت تبلیغات و کلیدواژه‌های شماست.

  1. تشخیص کیفیت کلیدواژه‌ها بر مبنایQuality Score و الباقی شاخص‌ها
  • تمرکز خود را بر زمینه‌های با ارزشی بگذارید که می‌توانند تغییرات مثبتی ایجاد کنند.

علت: اگر انتخاب‌ها و تمرکز خود را بر بهینه‌سازی کیفیت قرار دهید در این صورت تأثیر تلاش‌های خود را به حداکثر رسانیده‌اید و همچنین وقت خود را برای مواردی که تغییر نمی‌کنند و یا بهینه‌سازی‌های که تأثیرات ناچیزی دارند قرار نداده‌اید.

  1. روند تغییرات Quality Score های خود را کاملاً دنبال کنید
  • همواره به شاخه‌های اصلی اجزاء تأثیرگذار در کیفیت تبلیغ توجه کنید: ارتباط تبلیغ، CTR مورد انتظار و تجربه  صفحات فرود.

علت: ارزیابی هم‌زمان این سه جزء مهم که در مزایده‌های تبلیغاتی مؤثرند، بسیار مهم است. درحالی‌که Quality Score به‌خودی‌خود چنین تأثیری ندارد؛ بنابراین به‌طورکلی هنگامی‌که این سه جزء به‌خوبی کار نکنند، بایستی که برای بهبود آن‌ها تلاش نمود.

  1. آنچه در کیفیت تبلیغ اهمیت دارد و آنچه ندارد
  • به آنچه در کیفیت تبلیغ اهمیت دارد و آنچه اهمیت ندارد آگاهی پیدا کنید.

علت: با این کار شما بر آنچه واقعاً در بهبود بهینه‌سازی تبلیغات خود تأثیر دارد، متمرکز خواهید شد.

  1. کیفیت تبلیغ را به بازدهی بالاتر گره بزنید
  • مطمئن شوید که برای هر مزایده بهترین و بالاترین را با تبلیغ بهینه‌سازی شده خود پوشش داده‌اید.

علت: گزینه‌های تبلیغات چرخشی در یک مورد بخصوص از تبلیغ، باعث می‌شوند تا تبلیغات شما، پسوندهای تبلیغ یا همان extension ها و پیشنهاد‌ها قیمت، بتوانند در کنار یکدیگر برای دستیابی به کلیک‌های بیشتر باهم کار کنند.

چرا Quality Score تا این اندازه مهم است؟ نگاهی دقیق‌تر به مسئله

ازنقطه‌نظر گوگل، همان‌طور که در طول این مقاله نیز بارهای اشاره نمودیم، نمره کیفیت به علت آنکه نمایانگر ارتباط بین جستجوی کاربر و استفاده آن و تبلیغ شما است اهمیت دارد. گوگل اولین موتور جستجوی جهان است و می‌خواهد مطمئن باشد که کاربران نتایج جستجویی را مشاهده می‌کنند که کاملاً به مورد جستجو شده توسط آن‌ها مرتبط است. ازنقطه‌نظر مبلغین، نمره کیفیت به دلایل بسیاری از اهمیت فراوانی برخوردار است. این شاخص تعیین می‌کند که آیا کلیدواژه واجد شرایط مزایده است یا خیر که تنها در این حالت تبلیغ شما در شبکه جستجوی گوگل، در نتایج جستجوی یک کاربر ظاهر می‌شود. بعلاوه، نمره کیفیت همراه با مزایده‌های CPC، رتبه‌بندی و جایگاه تبلیغ شمارا تعیین می‌کنند و این بسیار مهم است، مخصوصاً برای کسانی که قصد تبلیغ با بودجه‌های کم و محدود را دارند. فرمول محاسبه رتبه تبلیغ در شبکه جستجوی گوگل عبارت است از:

Ad Rank = CPC bid × Quality Score

چنانچه نمره کیفیت را به‌عنوان یکی از فاکتورهای تعیین‌کننده رتبه تبلیغ در نظر بگیریم، تبلیغ‌کنندگان با بودجه‌های پایین به‌سختی خواهند توانست به بهینه‌سازی اکانت خود بپردازند و این بودجه احتمالاً در جایگاه‌های بالای نمایش، تمام خواهد شد، حتی اگر پیشنهاد قیمت آن‌ها (bid) کمتر از سایر رقبا باشد. همچنین لازم است بدانید نمره کیفیت بر جایگاه نمایش تبلیغ در شبکه نمایش گوگل نیز مؤثر است. فرمول رتبه تبلیغ برای تبلیغات “کلیدواژه محور ” عبارت است از:

Ad Rank = Display Network bid × Quality Score

برای تبلیغات موقعیت محور (placement-targeted ads) در شبکه نمایش گوگل، گوگل پیشنهاد قیمت شمارا در نظر می‌گیرد، حتی  در گروه‌های تبلیغ و یا جایگاه‌های فردی و همچنین برای امتیاز گروه تبلیغاتی. فرمول رتبه تبلیغ برای تبلیغات موقعیت محور در شبکه نمایش گوگل عبارت است از:

Ad Rank = Bid × Quality Score

نهایتاً، نمره کیفیت در موفقیت و سلامت اکانت شما تأثیر دارد. اگر نمره کیفیت کلیدواژه‌های شما خیلی پایین باشد، حتی ممکن است کلیدواژه شما به مرحله مزایده هم نرسد و این یعنی تبلیغ شما نمایش داده نخواهد شد وارد عرصه رقابت با رقبا نیز نخواهد شد. اگر نمره کیفیت شما پایین باشد، رتبه تبلیغ شما پایین خواهد شد و این یعنی شما ترافیک کمتری را برای وب‌سایت خود تجربه خواهید نمود و همچنین نرخ بازگشت سرمایه (ROI) کمتری نیز خواهید داشت.

اشتباهات و تفکرات رایج غلط در مورد Quality Score

ما تا اینجا انواع مختلف نمره کیفیت گوگل ادز را بیان کردیم و اینکه چرا نمره کیفیت اکانت مهم است. جا دارد تا در ادامه به مواردی نیز که باعث گمراهی در نمره کیفیت می‌شوند بپردازیم.

تغییر در نوع کلیدواژه باعث تغییر در نمره کیفیت خواهد شد

گوگل اساساً نمره کیفیت را بدون در نظر گرفتن نوع کلیدواژه اندازه‌گیری نمی‌نماید؛ بنابراین، چنانچه شما برای یک کلیدواژه، از هر سه نوع Broad, phrase و exact match استفاده نموده باشید، همه آن‌ها دارای نره کیفیت یکسانی خواهند بود. گوگل نمره کیفیت کلیدواژه را بر اساس تطبیق دقیق با جستجوی کاربر اندازه‌گیری می‌نماید. به‌عنوان‌مثال، برای کلیدواژه – جوراب صورتی – از نوع broad match، نمره کیفیت در ارتباط با جستجویی را عنوان – دمپایی صورتی – چنانچه کاملاً تطبیق داشته باشند، یکسان خواهد بود؛ بنابراین، عوض کردن نوع کلیدواژه به‌طور مستقیم بر نمره کیفیت اثرگذار نخواهد بود بلکه به جستجوی کاربران بستگی خواهد داشت.

نمره کیفیت هنگامی‌که تبلیغات و یا کلیدواژه‌های را متوقف می‌کنیم صدمه می‌بیند

متوقف کردن کلیدواژه‌ها روی نمره کیفیت تأثیر نمی‌گذارد، چراکه میزان بازدهی و عملکرد کلیدواژه‌های و تبلیغ است که مهم است. وقتی آن‌ها فعال نیستند، بنابراین، نه نمایش داده می‌شوند و نه در مزایده‌ای شرکت داده می‌شوند که گوگل بخواهد آن‌ها را نمره دهی نماید.

نمره کیفیت نمایش و جستجو بر روی‌هم تأثیرگذار هستند

همان‌طور که قبلاً در این راهنما توضیح داده شد، این نمرات کیفیت از هم متمایز هستند و متقابلاً تأثیری نمی‌گذارند. اولاً، شاخص‌های تعیین‌کننده نمره کیفیت آن‌ها متفاوت هستند. دوما، شبکه نمایش گوگل و شبکه جستجو آن کاملاً متفاوت‌اند و تقریباً غیرممکن است که بتواند تأثیر آن‌ها را بر هم پیاده‌سازی نماید؛ بنابراین عملکرد شما دریکی بر دیگری تأثیری نخواهد گذاشت.

رتبه‌های بالاتر در نتایج جستجو به نفع Quality Score است

بر روی کاغذ ممکن است این‌طور به نظر برسد، اما نمره کیفیت درواقع تعیین‌شده است تا تفاوت در جایگاه‌های مختلف تبلیغات را جبران نماید. گوگل این حقیقت را در نظر می‌گیرد که جایگاه‌های بالاتر در نتایج جستجو به‌طور طبیعی CTR بالاتری را به همراه خواهد داشت، بنابراین گوگل برای جبران این مورد و برقراری عدالت نسبی، در فرمول خود ضریب شکستی را برای جایگاه‌های بالا در نظر گرفته است.

پاک کردن و یا ساختاردهی مجدد به نمره‌های کیفیت کم، تاریخچه آن‌ها را از بین می‌برد

این مورد صحیح نیست. بر اساس گفته‌های گوگل، چنانچه شما یکی از المان‌های اکانت خود را پاک‌کنید، متوقف کنید و یا تغییر ساختار دهید، تاریخچه عملکرد آن‌ها بر روی تاریخچه عملکرد اکانت شما تأثیرگذار است. همچنین گوگل پیشنهاد می‌نماید تا کلیدواژه‌ها و تبلیغ‌های ضعیف را حذف کنید،  چراکه این باعث خواهد شد تا در آینده تأثیرات منفی آن در اکانت شما از بین برود. به‌مرورزمان اطلاعات عملکرد بیشتر در اکانت شما ذخیره خواهد شد و تأثیر منفی آن نمرات را کاهش خواهد داد، ولی هرگز به‌طور کامل حذف نخواهند شد.

آیا نمره کیفیت شما بد شده است؟ دستورالعمل کاهش هزینه های تبلیغات گوگل بر مبنای بهبود نمره کیفیت را دنبال کنید:

چگونه نمره کیفیت تبلیغات گوگل (Quality Score) را افزایش دهیم؟

در ذیل برخی از علت‌های نمره کیفیت پایین را آورده‌ایم. مطمئن شوید که در هنگام فرآیند ارتقاء نمره کیفیت این چک‌لیست را بررسی کرده‌اید و رعایت می‌نمایید. اینکار باعث خواهد شد تا در طول زمان هزینه های تبلیغاتی خود را کاهش دهید.

  1. آدرس‌های URL مقصد را بررسی کنید. آیا اخیراً در صفحات فرود خود تغییراتی به وجود آورده‌اید؟ آیا هیچ‌یک از URL های مقصد شما تغییر کرده و شکسته شده‌اند؟ آیا تمام آن‌ها را صفحات فرودی که فعال هستند ختم می‌شوند؟ در زیر فهرستی از علائمی که ممکن است باعث ایجاد شکست در قطع ارتباط بین تبلیغ و URL شما شود را می‌آوریم که بهتر است آن‌ها را یا موارد یادشده جایگزین نمایید:
    1. اِسلش‌ها (/) و بک‌اِسلش‌ها (): این‌ها را بافاصله و یا دش (-) جایگزین نمایید
    2. کاما: این‌ها را بافاصله و یا دش (-) جایگزین نمایید
    3. آپاستروف: حذف کنید
    4. پرانتز: حذف کنید
    5. امپرسند: این‌ها را بافاصله و یا دش (-) جایگزین نمایید
  2. سرعت وب‌سایت خود را در ابزار وب مستر یا گوگل آنالیتیکز بررسی کنید. گوگل سرعت لودینگ پایین صفحات را تشخیص می‌دهد؛ که این سرعت باید برابر یا سرعت لودینگ محلی (regional average) بعلاوه ۳ ثانیه باشد. چنانچه سرعت باز شدن کامل صفحه شما پایین‌تر از این آستانه باشد، این مورد یک امتیاز منفی را برای نمره کیفیت شما در بر خواهد داشت.
    1. در مورد فاکتور هایی که باعث سرعت لودینگ پایین صفحه وب‌سایت شما خواهند شد بیشتر بدانید. (ما در آینده این مطلب را به فارسی اضافه خواهیم نمود)
    2. سرعت لودینک صفحه خود را با ابزار گوگل بسنجید
  3. تبلیغاتی را که دارای CTR پایینی هستند بازنویسی کنید. گوگل مقادیر کمتر از ۱.۵% را به‌عنوان حد پایین تلقی می‌نماید.
  4. مطمئن باشید که حداقل ۳ تبلیغ متنی پیشرفته (extended text ad) را در هر گروه تبلیغاتی ساخته‌اید.
  5. اطمینان حاصل کنید که کلیدواژه‌هایی که بالاترین امتیاز را دارند در تبلیغ شما وجود دارند.
  6. تبلیغ‌های ترکیبی DKI را برای سرعت بخشیدن به افزایش CTR در نظر بگیرید.
  7. اکانت خود را بازبینی کنید و هرکجا لازم است آن را مجدداً ساختاردهی کنید. از موارد زیر کمک بگیرید:
    1. متوقف کردن کلیدواژه‌های با CTR کمتر از ۱.۵% را که دارای نرخ بازگشت کم و یا صفر هستند را در نظر بگیرید.
    2. گروه‌های تبلیغاتی کوچک‌تر و جمع و جورتری را بسازید
    3. مطمئن شوید که گروه‌های تبلیغاتی و تبلیغ‌های داخل آن‌ها تا حد بسیار زیادی به هم مرتبط هستند
    4. چنانچه کلیدواژه‌ای دارید که پتانسیل broad match شدن را دارد آن را در نظر بگیرید. هنگامی‌که یک کلیدواژه را به اکانت خود اضافه می‌نمایید، گوگل یک نمره کیفیت اولیه بر اساس تاریخچه اکانت شما و یا در صورت عدم وجود تاریخچه اکانت، بر اساس تاریخچه کلی که خود گوگل دارد، در نظر می‌گیرد. پس‌ازاین مرحله، کلیدواژه هنگامی اولین نمره کیفیت واقعی در اکانت شمارا خواهد داشت که آستانه تعداد نمایش را رد کرده باشد؛ بنابراین، چنانچه شما تنها با کلیدواژه‌های exact match و یا phrase match کار را آغاز کرده‌اید، پیشنهاد می‌شود کلیدواژه broad match را اضافه نمایید تا در کمترین زمان نمره کیفیت واقعی اکانت خود را به دست آورید و تحلیل دقیقی از تبلیغات خود داشته باشید.  البته توجه داشته باشید که استفاده از کلیدواژه‌های گسترده نیازمند رعایت برخی نکات است تا بودجه شما به هدر نرود.

منابع: ۱.پشتیبانی گوگل 2.پشتیبانی گوگل 3.پی پی سی هیرو     به‌مرورزمان و با بروز رسانی الگوریتم‌های گوگل، ما نیز این مقاله و سایر مقالات وب‌سایت زانمو را بروز رسانی خواهیم کرد. چنانچه تمایل دارید تا به‌راحتی از آخرین اخبار و مقالات سایت مطلع باشید، پیشنهاد می‌کنیم که ایمیل خود را در خبرنامه وب‌سایت ثبت نمایید

آیا شما نیاز به استفاده از سرویس‌های تبلیغاتی گوگل دارید؟

ما می‌توانیم از دو روش به شما کمک کنیم:

  1. خرید و راه اندازی بسته های تبلیغاتی گوگل
  2. مدیریت کمپین تبلیغاتی گوگل
برچسب‌ها:

مطالب مرتبط

21 نکته طلائی در طراحی فروشگاه اینترنتی پر فروش

۲۱ نکته طلائی در طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه‌ای و پر فروش

اگر کسب و کار شما محصولات فیزیکی را می‌فروشد که اغلب نیز نیاز به لمس کردن دارند، بنابراین باید یک فروشگاه اینترنتی قدرتمند داشته باشید. اما با توجه به فضای…

ادامه مطلب
نکات مهم آموزشی در طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای

نکات مهم در طراحی فروشگاه اینترنتی یا سفارش طراحی سایت حرفه‌ای فروشگاهی

در این مقاله سعی داریم تا به نکات مهم در طراحی سایت فروشگاه اینترنتی و نکات فنی در خصوص جزئیات ظاهری و فنی طراحی یک فروشگاه اینترنتی موفق بپردازیم. در نظر گرفتن…

ادامه مطلب
به گوگل کمک کنید محتوای سایت را پیدا کند

به گوگل کمک کنید محتوای سایت شما را پیدا کند

این مجموعه از آموزش ها درباره موضوع پر طرفدار سئو سایت و برای افزایش آگاهی افرادی که علاقمند به کسب اطلاعات مقدماتی و نسبتا جامعی در مورد سئو سایت هستند می باشد.…

ادامه مطلب

اولین دیدگاه را بنویسید