اگر کسب و کار شما محصولات فیزیکی را میفروشد که اغلب نیز نیاز به لمس کردن دارند، بنابراین باید یک فروشگاه اینترنتی قدرتمند داشته باشید. اما با توجه به فضای رقابت شدید که در کسب و کار های آنلاین امروزی وجود دارد، برقراری یک وضعیت با ثبات و خوب میتواند برای شما دشوار باشد. نه تنها وقتیکه شما در حال رقابت با کسب و کار های محلی و منطقه ای هستید، بلکه برای برخی از کسب و کار ها با محصولات ( و خدمات) خاص، رقابت با غول های کسب و کار نیز مطرح است.
البته مورد دوم به یومن تحریم های داخل به خارج و خارج به داخل، در اکثر موارد حذف شده و یا به علت وجود واسطه ها سخت و گران است. مانند رقابت با سایت های آمازون و والمارت و ای-بِی که امکان فعالیت در ایران را خوشبختانه ندارد و این فضایی ایجاد کرده است برای بسیاری از کسب و کار های داخلی آنلاین و همچنین تولید کنندگان داخل که از این نظر ما نیز در زانمو بسیار خورسندیم.
این راهنما برای افراد و اهداف زیر مهم و قابل استفاده است:
- مالک فروشگاه فیزیکی کوچک یا بزرگ است و کسب و کار خود را به محیط اینترنت نیز توسعه داده است.
- کسانی که بطور کامل و صد در صد در بستر اینترنت فعالیت میکنند.
- عمده فروشان و خرده فروشان اینترنتی.
- افرادی که به تازگی قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی را دارند و یا افرادی که با هدف توسعه و افزایش فروش، خواهان تغییر در فروشگاه اینترنتی خود هستند.
- طراحان وب سایت و طراحان فروشگاه های اینترنتی که قصد در بهبود خدماتشان در طراحی سایت حرفه ای دارند.
- علاقمندان به دیجیتال مارکتینگ.
۲۱ نکته ای که در ادامه بیان خواهند شد باعث افزایش فروش ، افزاش نرخ تبدیل و افزایش در آمد شما از طریق فروشگاه اینترنتی خواهند شد.
۱. اجتناب از به هم ریختگی در طراحی
فروشگاه های اینترنتی که دارای طراحی ساده تری هستند، نرخ تبدیل ( بازدیدکننده به مشتری) آنها بیشتر است. همین الان به صفحه اصلی خود نگاه کنید.
اولین چیزی که بازدیدکننده وب سایت شما آنرا میبیند چیست؟
باییستی یک نقطه توجه و تمرکز وجود داشته باشد نه چندین و چند مورد و آن هم بصورت نامنظم و در هم ریخته و بی منطق. چشمان بازدید کننده بایستی یکراست به سمت نقطه مهمی برود که باعث رسیدن شما به مهمترین هدف در آن صفحه است برود، مانند دکمه خرید، رفتن به یک صفحه دسته بندی خاص، رفتن به صفحه یک محصول خاص و مواردی از این قبیل.
تعداد زیاد نقطه ی توجه، باعث خواهد شد تا بازدید کننده به سمت هدفی که شما ترجیح میدهید او انجام دهد منجر نشود.
همانطور که میبینید، تنها ۵۳% از وب سایت ها در دنیا هستند که به گونه ای طراحی های منجر به عمل (CTA) را انجام داده و پیاده سازی کرده اند که باعث می شود تا بازدیدکننده در ۳ ثانیه و بدون آنکه سر در گم گردد بتواند تصمیمی بگیرد که به نفع فروش باشد. شما باید تلاش کنید به زمانی حتی کمتر از این دست پیدا کنید.
شما توقع دارید وقتی بازدید کننده به وب سایت شما می رسد چه عملی انجام دهد ؟ طبیعتا این عمل در فروشگاه های اینترنتی انجام کامل یک سفارش و پرداخت است و در مواردی نیز ثبت یک درخواست خرید یا مشاوره یا قرار ملاقات جلسه و یا درخواست قیمت است.
رسیدن به این هدف را برای مشتری خود به آسان ترین شکل ممکن در بیاورید. بازدیدکنندگان وب سایتتان را دچار آشفتگی نکنید چراکه در نهایت حس ناراحتی خواهند داشت و گیج می شوند.
۲. ساده سازی منو ها
منو ها یکی از مهمترین ابزارهایی هستند که کمک میکنند ساختار سازماندهی شده ای داشته باشید، و محصولات و آنچه را که میخواهید به فروش برسانید را گروه بندی کنید. اما همانطور که در عنوان نیز اشاره کردیم، نباید منو های وب سایت را پیچیده کنید.
تعداد بسیار زیاد دسته بندی های منو باعث سر در گمی بازدیدکننده خواهند شد، در کم بودن و ساده بودن آنها باعث خواهد شد که بتوانند راحتتر آنچه را که به دنبال آن هستند را پیدا کنند. در واقع باید بهترین تعادل را در این بین با تاکید بر سادگی پیدا کنید.
منو های سایت شما نباید خیلی جزئی نگرانه و موشکافانه طراحی شده باشند، بلکه بهتر است با عناوینی کلی، دسته بندی محصولات شما را نشان دهند.
بعنوان مثال، بیایید فرض کنیم که وب سایت فروشگاهی شما و برند تجارت الکترونیک شما به فروش لباس هایی با عناوین زیر می پردازد:
- تی شرت
- بلوز آستین بلند
- سوئیشرت
- تاپ
- جلیقه
اگر فروشگاه شما نسبتا کوچک باشد میتوانید همین عناوین را در منو های خود داشته باشه، اما در یک فروشگاه بزرگ شاید اولین دسته بندی که تمام عناوین خود را در خود جای دهد یک کلمه باشد: “بالا تنه.”
یک نکته دیگر در خصوص منو، در ابر فروشگاه های اینترنتی، منو هایی هستند که بصورت هوشمند تری هستند و در ابتدا حالت ساده ای را به نمایش میگذارند و با کلیک روی یکی از عناوین کلی، ریز دسته های آن ناگهان ظاهر میشوند. اما نکته اینجاست که هرقدر جزئیات پیاده سازی این منو ها بیشتر باشد شما باید هزینه بیشتری نیز برای طراحی و پیاده سازی و حتی نگهداری آن سیستم پرداخت کرده باشید. همین امر باعث میشود که تعداد زیادی از کسب و کار های خرد و متوسط با ابزارهای عمومی موجود خود را راضی نگه دارند.
۳. اضافه کردن نوار جستجو
بیایید همچنان در مورد سادگی و ساده سازی صحبت کنیم.
تا به حال میتوانیم بگوییم که شما منوی وب سایت خود را نسبت به پیچیدگی و ریخت و پاش اصلاح کرده اید، هنوز به انجام تغییراتی نیاز دارید. در حالیکه بازدیدکنندگان انتخاب های کمتر و کلیتری را در منو دارند، با انتخاب آن منو ها تعداد بیشتری محصول در هر دسته بندی قرار خواهد گرفت.
من میدانم که برخی از شما ممکن است صدها محصول برای فروش نداشته باشید، اما برخی از وب سایت های فروش اینترنتی صدها و شاید هزاران محصول برای انتخاب توسط خریداران دارند.
مجبور کردن کاربر به اینکه صرفا در منو ها جستجو کرده و بعد از میان ده ها یا صد ها محصول محصول مورد نظر خود را بیابد قطعا منجر به فروش خوبی نخواهد شد و نرخ تبدیل را پایین نگه خواهد داشت. این همان علتیست که باعث میشود پیاده سازی قسمت جستجوی سایت مهم شود و بهترین راه حل باشد.
به مثال زیر که مربوط به فروشگاه اینترنتی برند Nike هست دقت کنید.
شرکتی که هزاران کفش کتانی را بصورت آنلاین میفروشد. نوار جستجو باعث خواهد شد تا مشتریان این شرکت بتوانند آنچه را که به دنبال آن هستند را به راحت ترین شکل ممکن پیدا کنند.
دقت کنید که در تصویر مثال بالا در نوار جستجو عبارت “running sneakers” یعنی “کتانی دو و میدانی” توسط مشتری جستجو شده است، همانطور که میبینید مشتری میبیند که در نتایج جستجوی فروشگاه ۱۵۵ محصول در نتیجه جستجو به او نمایش داده شده است. همچنان تعداد زیادی از محصولات در پیش روی وی قرار دارد و این میتواند ذهن او را خسته کند از اینکه باید انتخابی پیچیده و سخت را انجام دهد.
اما این فروشگاه اینترنتی معروف، فیلتر ها و گزینه های متعدد دیگری را نیز در نتایج جستجو به وی نمایش داده است که همچنان کار او را آسان نماید. مانند جنسیت استفاده کننده، رده سنی، ورزش تخصصی، و غیره.
این باعث خواهد که مشتریان بتوانند نتایج جستجو را دقیقتر کنند و تعداد کمتری محصول را که دقت بیشتر نسبت به خواست آنها دارد را در پیش روی خود ببینند.
بنابراین شما هم اگر محصولات خود را بخوبی دسته بندی کرده و پس از آن نیز بخوبی ویژگی ها و فیلتر ها را پیاده سازی کرده باشید خواهید توانست تا مشتریان خود را در سریعترین زمان ممکن و با لذت بخشترین شکل ممکن به هدفشان برسانید و شما نیز به همین ترتیب به هدف خود رسیده اید.
۴. هاستینگ حرفه ای و قدرتمندی را خریداری کنید
سرعت عمل وب سایت یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک فروشگاه اینترنتی حرفه ای و موفق است.هر صفحه از سایت برای اینکه شما نرخ تبدیل ( بازدیدکننده به مشتری) خوبی را تجربه کنید، باید با سرعت بالایی بارگذاری شود.
اما چنانچه در خرید هاست اقتصادی عمل کنید، حاصل این تصمیم شما در آینده میان مدت و بلند مدت هزینه هایی خود را خواهد داشت.
تحقیقات نشان داده است که هر یک ثانیه تاخیر در سرعت لود شدن و بارگذاری صفحه وب سایت، میتواند ۱۶% باعش کاهش میزان رضایت مشتریان گردد و همچنین باعث ۷% کاهش نرخ تبدیل گردد. اگر وب سایت شما دارای زمان تاخیر در لود بین ۲ الی ۳ ثانیه بیشتر می باشد، دچار مشکل بزرگی هستید. البته این را نیز میگوییم که حل این مشکل نیز هزینه های گزافی را به همراه دارد که معمولا فقط کسب و کار های اینترنتی بزرگ از پس از بر می آیند. اما شما موظف هستید تا جاییکه میتوانید آنرا حل کنید تا به نرخ تبدیل بالاتری دست پیدا کنید.
بسیار مخرب تر از زمان لود بالای وب سایت، خرابی کامل سایت، وجود مشکلات و نمایش پیام های خطا است. که این موارد به دو علت اتفاق می افتند، نرم افزاری و سخت افزاری. حالت سخت افزای آن نیز به هاست شما باز میگردد. تنظیمات غیر اصولی، میزان منابع کم در CPU و RAM، هارد های با تکنولوژی قدیمی ، نرم افزار های استفاده شده، نحوه تنظیمات انجام شده، مخصوصا پشتیبانی و … همه و همه باعث خواهند شد تا کسب و کار شما را بخوبی و یا به بدی در ذهن مخاطب شکل دهند.
بخاطر دلایل فوق است که بهتر است هاست قدرتمند و حرفه ای را با صرف هزینه های لازم تهیه کنید، تا بعدا لازم نباید بخاطر مشکلات پیش آمده در یک هاست ضعیف سردرد بگیرید. به ما اعتماد کنید، این حتما یک سرمایه گذاری خوب خواهد بود برای شما و برای کسب و کار شما.
۵. در تسویه حساب مراحل را حذف کنید
هنگامیکه یک بازدیدکننده وب سایت تصمیم به خرید کالایی از فروشگاه شما میگیرد، باید مراحل خرید آن کالا تا حد ممکن آسان باشد. و این وظیفه شماست که اینکار را برای او انجام دهید.
هر مرحلهی اضافه در مراحل تسویه حساب، میتواند شانس لغو آنرا توسط مشتری افزایش دهد. در واقع ۲۸% از مشتریان فروشگاه های اینترنتی اظهار داشته اند که بعلت طولانی بودن و پیچیدگی فرآیند پرداخت و تسویه حساب، آنها از ادامه مراحل تسویه حساب منصرف شده اند و این واقعا ضرر بزرگی برای فروشگاه شما خواهد بود.
نکته در اینها در این است که در مراحل تسویه حساب فقط اطلاعات لازم را به خریدار بدهید.
بعنوان مثال لازم نیست از آنها نام حیوان مورد علاقه، رنگ مورد علاقه و هرگونه مورد اضافه را بپرسید که بعدا از آنها استفاده کنید! فقط و فقط آنچه برای خرید و تحویل سفارش ضروریست را دریافت کنید و یا ارائه دهید.
بصورت کلی میتوان گفت، اطلاعات پرداخت و اطلاعات ارسال تنها چیزیست که باید رد و بدل گردد.
۶. خریداران را مجبور به ایجاد حساب کاربری نکنید ( اما تشویق کنید)
همانطور که قبلا نیز به خدمتتان عرض کردم، شما میخواهید که خریداران به ساده ترین و سریع ترین شکل ممکن مراحل تسویه حساب را طی کنند.
دقیقا به همین دلیل لازم است تا شما بجای آنکه به خریدار ثبت نام در سایت را اجباری کنید، آنرا بصورت کاری سود بخش به وی پیشنهاد دهید. به مثال زیر دقت کنید:
همانطور که در تصویر نیز مشاهده میکنید، پس از آنکه کالاها به سبد خرید اضافه شدند، کابران میتوانند مراحل تسویه حساب را بعنوان میهمان ادامه دهند به جای آنکه مجبور به ثبت نام باشند.
اما همزمان بان بدان معنا نیست که ما آنها را تشویق به ثبت نام در فروشگاه اینترنتی خود نکنیم.
همانطور که در تصویر زیر میبینید، بعنوان یک تشویق بزرگ برای میل به ثبت نام، هنگامیکه به صفحه مرور سفارش وارد می شویم، میهمانان میتوانند دکمه تسویه حساب سریع را ببینند، اما نمیتوانند بدون ثبت نام روی آن کلیک کنند.
اما این گزینه برای کسانی که قبلا ثبت نام را انجام داده اند و وارد سایت شده اند فعال خواهد بود.
بنابراین آنها میتوانند مراحل تسویه حساب را حتی سریعتر از حالت عادی و میهمان ادامه دهند، چراکه در هنگام ثبت نام بسیاری از موارد مانند نام، نام خانوادگی، آدرس پرداخت، آدرس دریافت اصلی، آدرس های دریافت فرعی و … را وارد کرده اند. بنابراین ما بدون آنکه به خریدار فشار بیاریم ، او را به ثبت نام تشویق کرده ایم.
۷. ارسال ایمیل در هنگام رها کردن سبد خرید
هنگامی که کاربر پروفایل خود را تکمیل میکند، شما میتوانید به آنها اعلام کنید که کالاهایی را به سبد خرید اضافه کرده اند، اما هنوز آنها را نخریده اند و مراحل خرید در واقع کامل نشده است. این فرصت را از دست ندهید که در بازه بلند مدت پول زیادی را از دست خواهید داد.
اغلب مواقع، تنها یک و یا دو کلیک تا تکمیل تراکنش فاصله است. شفاف است که مشتریان شما از آن محصولات خوششان آمده که آنها را به سبد خرید اضافه کرده اند.
در اغلب موارد ارسال ایمیل یادآوری به خریدار کافیست که او مراحل خرید را تکمیل نماید.
۸. سئو سایت را در اولویت قرار دهید
تمام افرادی که نیاز به کالاهای شما دارند، مستقیما از طریق وارد کردن آدرس سایت، وارد سایت شما نمی شوند. مخصوصا اگر شما برند نشده باشید و کمتر شناخته شده باشید.
در واقع تحقیقات نشان داده است که ۴۶% از مشتریان، فرآیند خرید خود را از طریق جستجو در موتور های جستجو مانند گوگل شروع میکنند.
چنانچه فروشگاه اینترنتی شما در بالاترین و برترین نتایج جستجو ظاهر نشود، طبیعتا خرید از یکی از رقبای شما که در بالای نتایج جستجو هستند و خدمات سئو سایت را بخوبی انجام داده اند، انجام خواهد شد. بنابراین بسیار مهم است که تلاش کنید تا در سئو، بهینه سازی برای موتور های جستجو و کسب جایگاه های نخست در موتور های جستجو تلاش و سرمایه گذاری کنید.
۹. بطور منظم پست وبلاگ اضافه کنید
یک مشتری مشخص، معمولا هر چند وقت یکبار به یک فروشگاه اینترنتی مشخص سر میزند و از آن بازدید میکند؟
احتمالات مختلفی وجود دارد، اما به احتمال زیاد آنها هر روز خرید نمیکنند. حتی به احتمال زیاد هر هفته نیز خریدی را انجام نمی دهند. تنها مشتریان برتر شما هستند که ممکن است هر ماه یک خرید از شما داشته باشند. اگر مشتریان شما در وب سایت شما نباشند و به آن سر نزنند، بنابراین خریدی هم انجام نمیدهند!
اما راه اندازی و بروز رسانی منظم یک وبلاگ در کنار فروشگاه اینترنتی، میتواند راهی موثر و راه گشا برای دنبال کردن وب سایت شما توسط مشتریان و بازدیدکنندگان و حتی موتور های جستجو باشد. حالا افراد دلیلی دارند تا وب سایت شما را در بازه های روزانه و هفتگی مجددا بازدید کنند.
در نهایت ، هنگامیکه بازدید کننده سایت شما افزایش یابد، احتمال خرید از آن نیز افزایش خواهد یافت.
۱۰. ایجاد لیستی از ایمیل مشترکین و مشتریان (اشتراک در خبرنامه)
برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی موفق، نیاز است که تعداد زیادی از بازدیدکنندگان آماده خرید داشته باشید. اما برنامه شما برای افزایش بازدید و ترافیک سایت چیست ؟
ایجاد فهرستی از ایمیل مشتریان فروشگاه یکی از بهترین گزینه هاست. هنگامیکه شما فهرست ایمیل داشته باشید، میتوانید پیشنهادات ویژه و تخفیفات را برای آنها ایمیل کنید.
یکی از بهترین راه ها برای جمع آوری آدرس ایمیل نیز در طی فرآیند خرید می باشد. به مثال زیر توجه کنید:
بصورت عادی ، چک باکس مربوط به ثبت نام ایمیل مشتری در خبرنامه فعال است. خریداران تنها در صورت عدم تمایل آنرا غیر فعال میکنند.
هنگامیکه افراد به فهرست شما اضافه شدند، فرصت خوبی برای شما خواهد بود تا بصورت هدفمند و دقیق برای آنها ایمیل ارسال کنید و بازدید و فروش خود را افزایش دهید.
حتی شما میتوانید مزایایی را نیز برای مشتریان خود در هنگام ثبت نام در فهرست ایمیل های خبرنامه قائل شوید، مانند دریافت کد تخفیف در خرید بعدی.
۱۱. حداکثر تعداد روش پرداخت ممکن را در دسترس قراردهید
برای پوشش دهی به انواع مشتریان با انواع تمایلات و انواع امکاناتی که در پرداخت دارند، باید سعی کنید تا با پیاده سازی انواع روش های پرداخت نیاز آنها را مرتفع سازید.
برخی پرداخت آنلاین با کارت های بانکی را ترجیح میدهند، برخی پرداخت در محل را ترجیح میدهند. برخی دیگر نیز تمایل به داشتن کیف پول در فروشگاه دارند تا خرید های خرد خود را در آینده راحتتر انجام دهند.
افرادی هم گزینه هایی مانند کارت به کارت، پرداخت از طریق اینترنت بانک و ارسال فیش های مربوطه را ترجیح می دهند.
باید ببینید با توجه به سیاست های خود شما و فروشگاه شما، نیاز های مشتری، و آنچه بدست میاورید و آنچه از دست می دهید، بیشترین پوشش دهی به انواع پرداخت در فروشگاه شما کدام موارد را شامل خواهد شد و آنها را پیاده سازی کنید.
۱۲. در توضیحات محصول اطلاعات مفید و مورد نیاز را قرار دهید
شما نمیتوانید تنها با یک اسم چیزی را بفروشید. برای هر محصولی در وب سایت شما نیاز است که اطلاعات توصیفی نوشته شوند.
اما باید توجه کنید که از بلوک های نوشته بزرگ و متصل به هم اجتناب کنید. نوشته های خود را کوتاه و نکته به نکته تفکیک کنید.
توضیحات دهید که محصول چگونه کار میکند، چه ویژگی هایی دارد، از چه جنس و جزئیاتی تشکیل شده است. مهمترین فوائد استفاده از محصول را بگویید.
لازم نیست تمام تاریخچه محصول را بیاورید و اینکه مراحل ساخت آن چیست چراکه چنین اطلاعاتی منجر به فروش نخواهند شد. شاید این موارد بیشتر به درد بلاگ سایت شما بخورند.
شاید بهتر باشد از بولت های برای ذکر ویژگی ها استفاده کنید، چرا که در هنگام بازدید سریع توسط بازدیدکنندگان سریعتر و بهتر به چشم خواهند آمد.
۱۳. از شر تبلیغات خلاص شوید
برخی از شما ممکن است از فروشگاه اینترنتی خود برای تبلیغ سایر برند های بزرگ (نیز) استفاده کنید. اینکار را نکنید ودر صورت انجام اینکار بدانید که خطایی بزرگ را مرتکب شده اید.
بله، قطعا در آمد دیگری را به ظاهر اضافه میکنید اما مشتریان خود را براحتی از دست میدهید و یا به سایت های دیگر سوق میدهید و این واقعا عجیب است.
تبلیغات موجود در سایدبار و پاپ آپ ها میتوانند بعنوان یک اسپم ناخوش آیند به نظر برسند. بازدیدکنندگان محتاط شما نیز ممکن است از کلیک روی قسمت های مختلف سایت پرهیز کنند تا وارد ساید های ناشناخته و احیانا خطرناک نشوند.
نگاهی داشته باشید بر اینکه بازخورد افراد مختلف در قبال تبلیغات موجود در وب سایت ها چگونه است:
همانطور که میبینید، حدود ۸۲% از مشتریان در ایالات متحده آمریکا اظهار داشته اند که تبلیغات آنلاین تاثیرات مخربی را در طی فرآیند خرید آنها داشته است.
هرگونه تبلیغات حاشیه ای را حذف کنید. اینکار باعث خواهد شد تا پیچیدگی را نیز کاهاش دهید – نکته ای که در ادامه بدان اشاره خواهیم کرد:
۱۴. خدمات پاسخ گویی مشتریان و پشتیبانی را کاملا در دسترس قرار دهید
تمام فروش ها در سایت شما به آسانی انجام نخواهند شد.
مشتریان ممکن است دارای مشکلات و یا سوالاتی باشند و این امریست اجتناب ناپذیر.
هنگامیکه افراد با مشکلی مواجه میشوند مانند یافتن محصول یا رفع مشکل یا ابهام در محصولی که از قبل خریداری کرده اند، ضروریست که خیال آنها و خودتان راحت باشید از اینکه آنها میتوانند به راحتی مشکل خود را مطرح و آنرا حل کنند.
به همین دلیل است که نیاز است تا در فروشگاه اینترنتی خود گزینه های مختلفی از پشتیبانی و پاسخ گویی را مانند موارد ذیل در اختیار بازدیدکنندگان و مشتریان قرار دهید:
- تلفن
- ایمیل
- لایو چت
- شبکه های اجتماعی
بنابراین مشتریان میتوانند با برند شما از طریقی که خودشان ترجیح میدهند در تماس باشند. راستی این نکته را هم فراموش نکنید که به همان اندازه که لازم است تا خدمات پاسخ گویی و پشتیبانی شما در دسترس باشد، آنها باید کاربر پسند نیز باشند.
درنهایت هم مشتریان خود را منتظر نگذارید. مطمئن باشید که کارمندان شما بخوبی برای پاسخ گویی و رفع مشکلات و ابهامات آموزش دیده اند.
۱۵. تست کنید و نتایج را تحلیل کنید
چگونه میتوانید بفهمید که فروشگاه اینترنتی شما در بخش های مختلف خود بیشترین میزان نرخ تبدیل (بازدیدکننده به مشتری) را دارد ؟
متاسفانه باید بگوییم نمیتوانید بطور دقیق و بدون انجام یکسری تست پاسخ این سوال را بدهید. البته کسانی وارد این حیطه می شوند که بسیاری از نکات اولیه و مهم را قبلا پیاده سازی کرده باشند و در برخی مواردی که در آنها ابهام وجود دارد نیاز به انجام تست خواهند داشت.
چنانچه شما تست های A/B را انجام دهید، یعنی دو حالت مختلف را در شرایط نسبتا یکسان مقایسه کنید، خواهید توانست به درک بهتری دست پیدا کنید.
پس از آن میتوانید بهترین جایگاه برای طراحی یک فراخوانی برای اقدام ( CTA ) را تعیین کنید، عنوان و متن آنرا بدانید، یا حتی بهترین رنگ دکمه آنرا. تشخیص خواهید داد که کدام صفحه فرود ( Landing Page ) شما بهترین بازدهی را دارد و منجر به بیشترین فروش شده است.
بر اساس نتایج تست های انجام شده، شما میتوانید تغییرات لازم را انجام دهید و در نتیجه شانس خود را برای موفقیت هرچه بیشتر بالا ببرید.
۱۶. به نسخه موبایل توجه زیادی داشته باشید
ضروریست که فروشگاه اینترنتی شما برای نمایش و عملکرد صحیح در موبایل بهینه و تنظیم شده باشد.
دقیقا به همین خاطر است که در ۶ ماه اخیر ۶۲% از افاردیکه گوشی هوشمند داشته اند از موبایل خود برای تکمیل سفارش استفاده کرده اند. (این آمار مربوط به کشور های غربیست اما در ایران نیز اگر بیشتر از این نباشد کمتر نخواهد بود بنظر من)
ما نمیتوانیم و نباید خریدارانی را که از موبایل برای خرید از فروشگاه های اینترنتی استفاده میکنند را نادیده بگیریم. اگر بخواهیم بخواهید استراتژی برخورد با کاربران موبایل را در فروشگاه خود به مرحله بعدی ببرید، احتمالا بایستی به فکر تولید نرم افزاریا همان اپلیکیشن موبایل مستقل باشید.
استفاده از اپلیکیشن اختصاصی بهترین راه برای ایجاد یک تجربه خرید مستقل و بهینه شده است، و علاوه بر این شما میتوانید این امکان را به کاربر بدهید که اطلاعاتی مانند آدرس های پرداخت و دریافت و اطلاعات عمومی مشابه را در برنامه ذخیره کنند تا هربار مجبور به وارد کردن آنها نباشند. درست مانند آنچه قبلا در خصوص طراحی فروشگاه اینترنتی و ساده سازی ها و کوتاه کردن مسیر ها خدمتتان عرض کرده بودیم.
حالا آنها خواهند توانست تنها با چند کلیک ساده سفارش و پرداخت خود را تکمیل کنند به جای آنکه چندین و چند مرحله را در هر بار خرید طی کرده باشند. و این یعنی تجربه یک خرید لذت بخش و بازگشت مجدد مشتری به سمت خرید از شما و پیشنهاد خرید از شما به سایرین.
۱۷. ارسال رایگان را ارائه دهید
انجامش کار ساده ای است که از مشتریان خود به ازای ارسال پولی دریافت نکنید.
علت اصلی این مسئله این است که اضافه شدن رقم پیش بینی نشده در هنگام پرداخت، یعنی مبلغ ارسال که به مبلغ جمع فاکتور کالا ها اضافه خواهد شد، برای اکثر افراد ناخوش آیند است و منجر به کنسل کردن خرید توسط آنها خواهد شد.
خودتان را به جای خریدار قرار دهید.
آنها در هنگام خرید قیمت را مقایسه کرده اند و بخاطر ویژگی های مشترک محصول شما با سایری و احتمالا بخاطر قیمت و اعتبار شما در نهایت شما را انتخاب کرده اند، حال در لحظه پایانی همه چیز به هم خورده است و یک تا چند رقم دیگر نیز به فاکتور اضافه شده است، مانند حمل و نقل، مالیات بر ارزش افزوده، ضمانت و غیره. آیا شما بودید خرید را ادامه میدادید؟ پاسخ شما هرچه که باشد، پاسخ تعداد زیادی از افراد خیر است.
این موارد هستند که میتوانند باعث شوند تا خریداران از خرید منصرف شوند و به جای دیگری بروند. یک راه حل منطقی، اصولی و رایج این است که کلیه هزینه های مالیاتی، همل و نقل و غیره را نیز بصورت سرشکن بر کل محصولاتتان در نظر بگیرید، تا همه چیز از ابتدا تا انتها برای خریدار عادی و یکنواخت باشد و در نقیقه ۹۰ غافلگیر نشود.
۱۸. از اینفلوئنسرها در تبلیغات برندتان استفاده کنید
هرچند جامعه ما و بسیاری از جوامع از این قشر علاوه بر سرگرمی هایی که دیده اند، ضربات اساسی نیز خورده اند، اما به هر حال ترجیح میدهیم برای کامل تر شدن لیستمان به این واقعیت نیز اشاره کنیم که برای اثبات اعتبار خود به اذهان عمومی مردم میتوانید از چنین روش هایی نیز استفاده کنید که بسیار هم موثر است.
به همکاری طلبیدن و بکار گرفتن یک سلبریتی یا یک فرد با تاثیر گذاری اجتماعی بالا میتواند باعث گردد تا کسب و کار شما اعتبار و مشروعیت بالایی پیدا کند. اساتفاده از این تاکتیک رایگان نخواهد بود، اما بازدهی بسیار بالایی بر نرخ بازگشت سرمایه شما خواهد داشت.
تنها مطمئن باشید که با کسیکه با کسب و کار شما بیشتر مرتبط باشد، و یا دست کم کاملا بی ارتباط نباشد همکاری کنید. اشتباه برخی سیاستمنداران عزیز را هم تکرار نکنید.
۱۹. تصاویر با کیفیت از محصول را ارائه کنید
همانطور که در مقاله گذشته نیز گفتیم ( و در اینجا نیز به نیت کسانیکه مقاله قبلی را هنوز نخوانده اند مختصرا میگوییم) بازدید از یک فروزشگاه اینترنتی یعنی عدم لمس کالاها و حس کردن آن و عدم تجربه ای که در یک فروشگاه فیزیکی در دنیای فیزیکی تجربه میکنیم.
افراد در تصاویری که شما از محصول در وب سایتتان قرار میدهید در تصمیم گیری و تحلیل در خریدشان استفاده میکنند.
بنابراین لازم است تا جای ممکن و لازم از انواع زوایا تصاویر با کیفیت و حرفه ای گرفته شده ای را در صفحه محصول و سایر جاهای لازم قرار دهید. کار سخت، طاقت فرسا و گاها هزینه بری هست، اما از من اگر قبول میکنید، عرض میکنم که ضروریست.
در صورت نیاز تصاویر زوم شده و یا تصاویر با قابلیت زوم کردن را قرار دهید تا امکان مشاهده تمام جزئیات وجود داشته باشد.
۲۰. از ویدئو از ارائه استفاده کنید
گاهی از اوقات تصاویر کافی نیستند.
چنانچه محصولاتی دارید که نیاز به نمایش مفصل تری دارند، از ویدئو حتما استفاده کنید.
براساس مطلبی از سایت Forbes، نود درصد از مشتریان اظهار داشته اند که ویدئو به آنها کمک شایانی در گرفتن تصمیم کرده است و در نهایت منجر شده است تا اقدام به خرید کنند.
و این یکی از علت های اصلی است که سایت های داخلی و خارجی معتبر از این ابزار فوق العاده تاثیر گذار استفاده میکنند.
این اطلاعات تکمیلی ارزشمندی که ارائه میدهید، به مشتری های عادی و آینده نگر اطلاعاتی در خصوص جنس، نحوه کارکرد یا حتی تخمینی از طول عمر را ارائه میدهد که تاثیرات آن بر خرید آنها غیر قابل انکار خواهد بود.
این مطلب را نیز در نظر داشته باشید که بعلت سختی تولید ویدئو، انجام آن توسط شما باعث ایجاد یک تمایز بزرگ از بسیاری از رقبا خواهد شد.
۲۱. قسمت دیدگاه ها و پیشنهادات مشتریان را برجسته کنید
آنچه دیگران در مورد شما گفته اند و دیدگاه های پایین هر محصول یکی دیگر از راه های افزایش اعتبار برند و محصولات شما است.
بسیار مهم است که شما این موارد را به سایت خود اضافه کنید.
پس از آنکه مشتری از سایت خرید کرد، برای آنها یک ایمیل پیگیری ارسال کنید و از آنها بخواهید که نظر خود را در خصوص محصولی که خریداری کرده اند بیان کنند. و مطمئن باشید که به آنها وقت کافی داده اید که محصول را قبل از ارائه دیدگاه بررسی کرده باشند.
میدانم که اینکار برای برخی از شما میتواند ترسناک باشد. تمام افراد ممکن است از محصولات شما رضایت کامل نداشته باشند، و ترس از وجود دیدگاه های منفی و تاثیر آن بر دیگران در کاهش جایگاه برند شما و در نتیجه کاهش فروش شما میتواند تاثیر داشته باشد.
اما این مسئله ای است که باید با آن مواجه شوید. اجازه ندهید که چند دیدگاه منفی نسبت به کل دیدگاه ها شما را بترساند. به نقطه مثبت ماجرا نگاه کنید. مگر آنکه واقعا محصولات بی کیفیتی را به فروش برسانید که در اینصورت پیشنهادی برای شما نداریم جز آنکه روش خود را عوض کنید.
استفاده از دیدگاه ها و پیشنهادات باعث خواهد شد تا خریداران بعدی بتوانند هرچه بیشتر به مشروعیت و صداقت شما اتکا کنند. همچنین وجود چند دیدگاه منفی هم میتواند جایگاه دیدگاه های مثبت شما و صداقت شما را چندین برابر نماید.
جمع بندی
طرحی فروشگاه اینترنتی ، راه اندازی و مدیریت و نگهداری و در نهایت توسعه به نحوی که بتوان گفت منجر به موفقیت شده است کار آسانی نیست.
خوشبختانه شما میتوانید با انجام کارهای بسیاری به بهبود وضعیت فروشگاه اینترنتی خود بپردازید و شانس خود را در فروش بیشتر افزایش دهید و مشتریان را دائما به سمت وب سایت فروشگاهی خود بکشانید تا خرید های بیشتری را انجام دهند.
اجازه ندهید که این لیست های کوتاه و بلند از ویژگی ها و کارهایی که باید انجام دهید شما را بترسانند. ما از شما این انتظار را نداریم که به یکباره کل این ۲۱ مورد و یا مواردی که در مقالات دیگر بدان ها اشاره شده است را پیاده سازی کنید.
کافیست از یک نقطه شروع به انجام تغییرات لازمی کنید که میتوانید انجام دهید. مخصوصا اگر بتوانید از مهمترین کارها شروع کنید قطعا تاثیرات آن چشم گیر تر خواهد بود.
در نهایت سخنی که به تمام مشریان میگویم، همیشه سعی کنید حرفه ای باشید و با حرفه ای ها کار کنید.
این مقاله در حین مستق بودن،به ذکر نکات تکمیلی مقاله قبلی ما نیز پرداخته است که میتوانید از لینک زیر آنرا نیز بخوانید.
نکات مهم در طراحی فروشگاه اینترنتی یا سفارش طراحی سایت حرفهای فروشگاهی
دیدگاه های، نظرات و تجربیات خود را حتما در انتهای این نوشته با ما به اشتراک بگذرید.